På siderne herunder finder du dokumentation som er brugbart på tværs af anvendere og udviklere af Nationalt eCPR.

eCPR - Begrebsliste

eCPR - Historik

Nationalt eCPR blev idriftsat af Sundhedsdatastyrelsen som en indsats i Strategi for Digital Sundhed 2018-2022 og er en fortsættelse på en løsning udviklet i 2017. Den blev udviklet af midler fra Digitaliseringsstyrelsen fra Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2016-2020.   

Uden brug af Nationalt eCPR, har aktørerne i sundhedsvæsenet hvert sit system og setup omkring udstedelsen af eCPR. Det medfører, at de tildelte eCPR-numre ikke er unikke på tværs af aktører. Samme nummer kan derfor være tildelt forskellige personer hos hver sin aktør, hvilket skaber risiko for fejlbehandlinger. 

De lokalt udstedte eCPR kan ikke bruges af Fælles Medicinkort (FMK), idet personerne ikke entydigt kan identificeres på baggrund af et lokalt udstedt eCPR. En anvendelse af nationale systemer, som FMK, forudsætter en standardiseret løsning, hvor der er sikkerhed for, at eCPR er unikke og kan sammenkobles med et tidligere eCPR og/eller f.eks. et pasnummer. 

Nationalt eCPR blev idriftsat i forbindelse med ibrugtagningen af dosisdispensering på FMK-online, samt for at understøtte vaccinationsindsatsen under Covid-19.

eCPR - Patientbeskrivelser

I forbindelse med idriftsættelsesprojektet 2019-2021 blev det tydeligt at der var stor begrebsforvirring omkring eCPR-numre og brugen af disse. Der blev derfor udarbejdet en kortlægning af brugen af erstatningspersonnumre, cpr-numre, løbenumre etc. med det formål at få skabt et overblik. Det er ikke alle steder i sundhedsvæsenet, man møder alle patienttyper, eller hvor der benyttes eCPR-numre til de patienttyper de møder. Der er forskelle på tværs af sektorer, men også i lokale praksis. 

Nedenstående beskrivelser er fremkommet med udgangspunkt i denne kortlægning, og beskriver alle de kendte patienttyper der får tildelt et eCPR-nummer ved mødet med sundhedsvæsenet.

Personidentifikationsnumre i sundhedsområdet

I forbindelse med udvikling af Sundhedsvæsenets Nationale erstatnings-CPR-register, blev det tydeligt, at der har været en stor begrebsforvirring omkring erstatningspersonnumre, og hvordan de bruges. Denne note har derfor til formål at skabe et overblik over landskabet af erstatningspersonnumre. Dvs. hvordan erstatningspersonnumre, personnumre, sundhedskort og meget andet hænger sammen, hvem der udsteder disse, og hvordan de bruges. 

Sidst i notatet findes en beskrivelse af sundhedskortet, det særlige sundhedskort og EU-sygesikringsbeviset.

Indholdet af dokumentet er blevet til som en fælles best-effort indsats på baggrund af input fra Slutbrugergruppen for Nationalt eCPR projektet 2019-2021, med repræsentanter fra alle regioner, Dansk Røde Kors, almen praksis og MedCom. Desuden har der været afholdt interviews med repræsentanter fra ATP og CPR.  

  • No labels