Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Dagen startede med morgenmad og introduktion med oplæg fra Lone Dalager, Ida Bachmann Anthony og Camilla Wiberg Danielsen. Her bød Lone særligt velkommen til nye repræsentanter til dagens arbejdsgruppemøde og gav alle en indflyvning til projektets overordnede formål. Dette for at Ida og Camilla kunne introducere rammesætningen af dagen, herunder introduktion til gruppearbejdet, som hurtigt sagde ja til at deltage på denne workshop

Rammesætning af dagen  

...

Nærværende delprojekt ”Tværsektoriel datamodel” er etableret for at udarbejde en fælles referenceterminologi, der skal fungere som bro for forståelse mellem de eksisterende decentrale kodeværk. Udviklingen af en fælles referenceramme skal ske mellem parterne: sundhedspersonalet og it-arkitekter fra regioner, kommuner og lægepraksis

Dette var rammen for mødet på torsdag d. 07-10-21Rammen for workshoppen var:

  • At understøtte den primære opgave om at etablere en fælles national referenceterminologi, med det formål at sikre data deles på tværs af parterne.
  • At sikre enighed mellem parterne ift. den information/data, der skal deles mellem de tre sektorer

Gruppearbejde

Op til arbejdsgruppemødet var der mulighed for at forberede sig i form af en arbejdsopgave, hvor de forskellige repræsentanter skulle afklare i baglandet eventuelle forslag og indvendinger til felterne. Da nogle af repræsentanterne var med på arbejdsgruppemødet for første gang, var det ikke alle, der havde mulighed for forberedelse, hvilket der var taget højde for på dagen. 

Repræsentanterne Deltagerne blev inddelt i grupper på tværs af fagligheder og parter. De blev tildelt et antal felter med udgangspunkt i hjemmeopgaven, hvor der blev stillet skarpt på den sundhedsfaglige vinkel. Felterne blev gennemgået med henblik på at opnå viden om betydningen af disse, som udtrykt i udkast til referenceterminologi: Er der enighed om betydningen af disse? Hvis ikke - hvordan er det så muligt at opnå enighed om at benytte en fælles, entydig betydning i forbindelse med graviditetsforløb? 

...

  • Der var generel enighed i ønsket om mere struktureret data, og at fritekstfelter kun benyttes, når struktureret data ikke er tilstrækkeligt for betydningen af feltet.      
  • Der var tvivl om relevansen af nogle felter. Relevansen af felterne er dog blevet diskuteret på tidligere workshops, hvor andre klinikere har argumenteret for felternes relevans. Derfor var det nødvendigt, at felterne ikke blev kasseret på arbejdsgruppemødetdenne workshop. I stedet skal der i pilotprojektet være fokus på, om felterne rent faktisk anvendes i praksis. 
  • Forskellige repræsentanter tog ansvar deltagere vil komme med forslag til indhold for felter, der ikke kunne drages konklusion om på arbejdsgruppemødetworkshoppen. Her konsulterer de med baglandet. Der vil dernæst være en fælles videre procesDette input deles efterfølgende med arbejdsgruppen

Projektet vil som aftalt med arbejdsgruppen sørger for opsamling og de ovenfor nævnte pointer vil fremgå De fleste output fra workshoppen målsættes at være integreret i Graviditetsmappen inden første release i oktober 2022. 

Output der var for omfattende til at nå en integration inden første release, bliver i stedet backlogget. 

Afrundingsvis gav Lone en status for, hvor projektet er på nuværende tidspunkt og åbnede op for spørgsmål i den sammenhæng. 

...