Referat

Deltagere:

 

Lars Simesen, Region Midt

Line Glad, Region Sjælland

Normann Aaboe Nielsen, Region Syddanmark

Irene Zuschlag, MedCom

Søren Gammelgaard, MedCom

Thor Schliemann, Sundhedsdatastyrelsen


Afbud:

Mie Hjorth Matthiesen, MedCom


Repræsentanter fra projektet:

Ida Bachmann Anthony, Sundhedsdatastyrelsen

Stefan Madsen Sjødahl, Syddansk Sundhedsinnovation

Kjeld Froberg, Lakeside


Deltog ikke:

Jens Nielsen, Region Hovedstaden



Status på projektet efter udbud,

Ida Anthony gav en status på projektet. Bl.a. omkring scope for fase 1, der er tilpasset i forhold til indhold der var i scope lige efter målbillede blev udarbejdet.


Gennemgang af CDA for resumé.

Irene Zuschlag gennemgik opbygningen af CDA header og body for resumé.

Opmærksomheder der blev rejst:

  1. Region H. og Sjælland ser gerne at det er journalnotat fra deres EPJ, der kan anvendes som et resumé, så der ikke skal oprettes et resumé udover det journalnotat den sundhedsfaglige allerede skriver.
  2. Navnet resumé eller pregnency visit summary, kan det overvejes? Specielt Resumé, hvis det anvendes i brugergrænsefalden. Fokus på ens kommunikation til borgerne så de forstår at det er et journalnotat og ikke noget andet - hvis det altså altid er tilfældet!
  3. Er det navnet på den sundhedsfaglige der skriver resuméet, der skal stå og vises både i webløsningen og i Appen til de gravide. Den tekniske arbejdsgruppe ønsker dette til videre behandling i PO gruppen.


Gennemgang af Målinger

Søren Gammelgaard præsenterede tænker for målinger evt. en idé om en general standard der ligner PHMR. Man kan overveje om standarden efter pilotafprøvningen egner sig til at erstatte PHMR og dermed gør PHMR bredere end hjemmemålinger.

Opmærksomheder der blev rejst:

  1. Det er ikke kun målinger der foretages af Jordemoder og Sonograf, det kan også være andre faggrupper i graviditetsforløbet, så som egen læge.


Gennemgang af CDA for Graviditetskort.

Kjeld Froberg præsenterede graviditetskort CDA, primært med fokus på koder, hvor hovedparten er SNOMED CT.

Opmærksomheder der blev rejst:

  1. Det kan give en mapningsopgave for fagsystemerne, ligesom ved LPR3, der også bygger på SMOMED CT koder, der skal snakkes mere om dette på næste tekniske arbejdsgruppemøde.
  2. En umiddelbar anvendelse efter pilotafprøvning, som beskrevet i agendaen lyder umulig, da der efter Pilotafprøvning skal ske en opsamling, høring og tilpasning. Projektet forventer ikke at arbejdet med CDA for Graviditetskort skal stå stille, men at projektet sammen med den tekniske arbejdsgruppe og parterne fortsætter, bl.a. med at identificerer tilpasningsbehov.   


Krydsreferencer

Thor Schliemann gav en kort status på arbejdet med krydsreferencer. Arbejdsgruppen vedr. krydsreferencer, nedsat af Sundhedsdatastyrelsen, starter op igen. Der planlægge med at gennemføre 2 møder. Møderne er i slutningen af september og nr. 2 inden uge 42. Det forventes at arbejdet er afsluttet midt oktober, hvor der skal ligge et beskrivelse til anvendelse i projektet.


Eventuelt

Det blev besluttet at arbejdsgruppen mødes ca. en gang om måned.

Det er vigtigt at teknisk/arkitektur og kliniske behov/arbejdsgange ikke løber i hver sin retning. Det er bekymrende at de 2 grupper nu er delt. Det er en bekymring projektet deler og vi er derfor stærkt repræsenteret fra projektets side i begge grupper, så vi sikre at emner bæres fra den ene gruppe til den anden og behandles. Fra projektets side kan vi anbefale at de lokale implementeringsprojekter selv sikre en klinisk inddragelse, da man i eget fagsystem har meget større mulighed for at udvikle den lækre understøttelse af de kliniske arbejdsgange, end vi har i projektet med den kommende webløsning, der primært skal ses som en brobygning mellem papir og implementering i eget fagsystem.  

  • No labels