Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Multiexcerpt
MultiExcerptNameNuværende services

Confluencetable width
TWidth100%

ServiceBeskrivelseEjer
Bemyndigelsesservice (BEM)

Adgangen til Bemyndigelsesservicen (BEM) kan ske via den Nationale Service Platform (NSP). Adgangen forudsætter at det kaldende system er whitelistet af SDS.
Se  Bemyndigelsesservice (BEM) - Leverancebeskrivelse

SDS
Behandlingsrelationsservice (BRS)

Behandlingsrelationsservicen giver adgang til at verificere hvorvidt der findes en aktuel behandlingsrelation mellem en patient og en sundhedsperson.

Se Behandlingsrelationsservice (BRS) - Leverancebeskrivelse.

 SDS
Bivirkningsindberetningsservice  (BIV)

Bivirkningsindberetningsservice anvendes til indberetning af bivirkninger observeret ved brug af lægemidler. 

Se Bivirkningsindberetning (BivWS) - Leverancebeskrivelse

SST
Det Danske Vaccinationsregister (DDV)

Det Danske Vaccinationsregister er en elektronisk løsning, som giver borgere og sundhedspersonale et samlet overblik over historiske og planlagte vaccinationer, som er indberettet af lægerne.

Se Det Danske Vaccinationsregister (DDV) - Leverancebeskrivelse.

SDS
Dokumentdelingsservice (DDS)

Dokumentdelingsservicen fungerer som et adgangspunkt til dokumentdeling baseret på profiler under Cross-Enterprise Document Sharing (XDS) som defineret af sammenslutningen Integrating the Healthcare Enterprise (IHE). Dokumentdeling gennem XDS baseret på registrering af kilder, der ligger inde med dokumenter, der har forskellige egenskaber (metadata). Gennem DDS kan man søge i dette registry og få informationer om hvor man kan rekvirere dokumenter, der opfylder søgekravene. Derefter kan man - også gennem DDS servicen - rekvirere dokumenterne. I både søgning og rekvireringskaldene vil der bliver kontrolleret for borgerens frabedelse af indsigt, blive logget på MinLog, og der vil (for opslag fra sundhedspersoner) blive bestilt en automatisk opfølgning på aktuel behandlingsrelation. DDS er tilgængelig på alle NSP’er (cNSP+dNSP) samt på testmiljøerne.

For mere information: DDS information

SDS
Dødsårsagsregisteret

Dødsårsagsregisteret anvendes til elektronisk indberetning af dødsattester.

Se NSP Service: Dødsårsagsregister - Indberetningsservice (SEI)

SDS
Aftaledelingsservicen - Dokument Registrerings- Service (DRS)Etablering af infrastruktur til deling af aftaler i sundhedsvæsenet.

Det nyindkøbte registry skal erstatte det tidligere Healtshare Registry og danne grundlag for den eksisterende dokumentdelingsservice (DDS) udstillet på NSP’en. Det nyindkøbte repository er et statsligt repository til aftaledokumenter. Det nye repository stilles til rådighed for de aktører i sundhedsvæsenet, der ikke ønsker at indkøbe og drifte et IHE XDS registry selv.
Som en del af etableringen af de nye infrastrukturkomponenter er det nødvendigt at lave en række ændringer i den eksisterende dokumentdelingsservice, samt at introducere nye komponenter, der endnu ikke har været en del af den nationale infrastruktur. Aftaledeling er i Pilot for anvendere i Region Nord og Region Midts område.

For mere information: DRS Dokument RegistreringsService

SDS
Fælles Medicin Kort (FMK)Fælles Medicin Kort giver borgere og sundheds-personale adgang til oplysninger om borgernes medicin og vaccinationer..

Se NSP Service: FMK adgang.

SDS

Fødselsindberetningservice (FIBS)


Fødselsindberetningservice giver adgang til Kirkeministeriets fødselsanmeldelser (jordemoderservice) på NSP. Herunder gives mulighed for at indberette relation mellem barn, mor og evt. far. De indberettede data ender hos CPR-registeret via Kirkeministeriet.

Se NSP Service: Fødselsindberetningsservice (FIBS).

Kirkeministeriet
Fælles Stamkort (FSK)Fælles Stamkort skal understøtte, at alle relevante sundhedspersoner kan få en nem og sikker adgang til de samme stamoplysninger om de patienter, som de har i behandling. Med det Fælles Stamkort skal sundhedspersonalet på sigt let og hurtigt kunne tilgå relevante oplysninger bl.a. pårørendes kontaktoplysninger, personlige hensyn og patientens boligsituation. Det skal give patienter og pårørende tryghed for, at de rigtige oplysninger kan deles mellem de sundhedspersoner, som patienterne møder i deres behandlingsforløb. Læs mere HerSDS
Minlog

MinLog har til formål at registrere, opbevare og udstille registreringer af sundhedspersoners adgang til personfølsomme data. MinLog udstilles til borgere for at kunne give dem et indblik i, hvornår deres sundhedsdata tilgås af personale fra sundhedssektoren. Ligeledes er det muligt for en læge, der benytter uddelegering til en medhjælper, at se hvilke handlinger, medhjælpen har udført som lægens uddelegerede.

Se NSP Service: Minlog.

SDS

National Adviseringsservice (NAS)

National Adviseringsservice er en generel adviseringsservice, som giver mulighed for at modtage adviseringer i forbindelse med patientens eller borgerens forløb. 

Se National Adviseringsservice (NAS) - Leverancebeskrivelse.

SDS
Samtykke Service (bliver i løbet af 2018 erstattet af 'Min Spærring')

Samtykke ('Min Spærring') services er nationale services til henholdsvis administration og verifikation af borgeres spærringer.

Borgere kan spærre for adgang til deres sundhedsdata for specifikke sundhedspersoner, samt spærre for data fra bestemte afdelinger eller fra en bestemt tidsperiode.

Samtykke ('Min Spærring') er tilgængelig på alle NSP’er (cNSP+dNSP) samt på testmiljøerne. Samtykke vil i løbet af 2018 blive erstattet af 'Min Spærring'. Indtil dette er er gennemført henvises til dokumentation for Samtykke Service.

For mere information: Samtykkeservice...

SDS

...

Multiexcerpt
MultiExcerptNameBasis services

Confluencetable width
TWidth100%

ServiceBeskrivelseEjer

GW


Gateway-service til caching af ID-kort på dedikerede NSP miljøer

Se Anvendelse af GW service ved brug af NSP.

For central GW til f.eks. brug for kommuner eller andre brugere på de centrale NSP´ere se også: NSP Gateway (NGW) - Leverancebeskrivelse.

GW til Privateplejehjem m.v. se Gateway til private plejehjem m.v. (NSP-GW) - Leverancebeskrivelse

SDS 
DCC

Viderestillingsservice til eksterne nationale services byggende på DGWS.

Se Viderestillingsservice (DCC) - Leverancebeskrivelse.

SDS

STS-services

Flere sikkerhedsservices til autentifikation af ID-kort baseret på MOCES/NemID Erhverv og billetomveksling mellem SOSI og NemID.

Se Sikkerhedsservices (STS) - Leverancebeskrivelse.

SDS

...

Multiexcerpt
MultiExcerptNameForretningsservices på vej

Confluencetable width
TWidth100%

SDS
Service Beskrivelse EjerFælles Stamkort (FSK)Fælles Stamkort skal understøtte, at alle relevante sundhedspersoner kan få en nem og sikker adgang til de samme stamoplysninger om de patienter, som de har i behandling. Med det Fælles Stamkort skal sundhedspersonalet på sigt let og hurtigt kunne tilgå relevante oplysninger bl.a. pårørendes kontaktoplysninger, personlige hensyn og patientens boligsituation. Det skal give patienter og pårørende tryghed for, at de rigtige oplysninger kan deles mellem de sundhedspersoner, som patienterne møder i deres behandlingsforløb. Fælles Stamkort forventes klar til Pilotdrift med release 2.54. Læs mere Her
Antikoagulationsservice (AK)

IT-understøttelsen af AK-behandlingsforløbet er under udvikling og forventes færdig og idriftsat 2018. Der etableres tre nationale services til AK-behandling:

    • Central registrering af AK-stamdata for patienten
    • Udvidelse af oplysninger om dosering og revurdering i FMK
    • Central adgang til hovedpart af patientens INR-data

De første 2 services håndteres af udvidelser af FMK(Fælles Medicinkort) i version 1.4.4, og den 3. service laves som en ny snitflade[1] på NSP(Den Nationale Serviceplatform på sundhedsområdet).

IT-understøttelsen af AK-behandlingsforløbet er under udvikling og forventes færdig og idriftsat 2018.

Klienthåndtering til visning og beslutningsstøtte af AK-behandling skal implementeres i de lokale løsninger. NSI(National Sundheds-IT) opfordre derfor regioner og læger om at få deres systemleverandører til at orientere sig om projektet.


SDS
Laboratoriesvar Proxy

Labsvar-proxies, også kendt som Svareksponeringsservice XDS-adaptere (SXA), er to komponenter, der indgår i dokumentdeling af laboratoriesvar hentet fra Svareksponeringsservicen (SES).

 For mere information: Laboratoriesvarservice (SXA) - Leverancebeskrivelse

SDS


Datasamlinger - på vej


Multiexcerpt
MultiExcerptNameDatasamlinger på vej

Confluencetable width
TWidth100%

DatasamlingBeskrivelseEjer
Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR) Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR) fremadrettet skal anvendes som fælles organisationsregister i sundhedsvæsenet i forbindelse med udfasning af Sygehus-Afdelingsklassifikationen (SHAK)

Udvidelse af NSP Stamdatamodul med SOR- og mapningsdata, samt udstilling af SOR services på NSP platformen forventes i produktion med release 2.56

SDS

...